CNC Teknolojisi Nedir?
CNC işleme, yazılı kodun üretim sürecinde makineleri kontrol ettiği bir metal imalat yöntemi olmakla beraber kod, kesme kafasının ve parçanın hareketinden iş mili hızına, RPM'lere vb. kadar her şeyi belirleme ve makineye uygulatma özelliklerine de sahiptir. CNC işleme hizmetlerinde çıkarıcı bir imalat yöntemi kullanır. Bu, materyalin üretim işlemi sırasında ortaya çıkarıldığı anlamına gelir. Bu ileri teknoloji sayesinde üretimler hızlanır ve hata payı azalır. Öte yandan bu teknolojinin daha iyi anlaşılabilmesi için aşağıda bir benzeri olan 3D baskıyla kıyaslaması bulunmaktadır.
3D Bask ve CNC İşleme Arasındaki Fark
İkisinin arasındaki temel farkı açıklamak için, 3D baskının bir tür ek üretim yaptığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan, CNC yaptığı işleme ise çıkarıcı olmasıdır. Bu, CNC işlemenin bir malzeme bloğu (boş olarak adlandırılır) ile başladığı ve bitmiş parçayı oluşturmak için malzemeyi kestiği anlamına gelir. Bunu yapmak için, parçayı şekillendirmek için kesiciler ve eğirme aletleri kullanılır. CNC işlemenin bazı avantajları, büyük boyutsal hassasiyetin yanı sıra bir çok farklı material kesiminde de kullanılabilir olmasıdır.
Hangi Materyallerde CNC Kullanılabilir?
Hemen hemen her malzeme bir CNC makinesinde kullanılabilir. Bu ne şekilde uygulamanın gerçekleştirildiğine bağlıdır. Yaygın malzemeler arasında alüminyum, pirinç, bakır, çelik ve titanyum gibi metallerin yanı sıra ahşap, köpük, cam elyafı ve polipropilen gibi plastikler bulunur.